25 milliós büntetés az Aldinak

Ismét egy régi cikkre reagálnék, szintén korábbi írás.

"Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal, amely egyúttal 25 millió forint bírságot szabott ki.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásában az Aldi akciójára vonatkozó tájékoztatásait vizsgálta, amelynek során 2011. december 29. és 2012. január 4. között kedvezményes áron kínálta a "TEVION" külső merevlemez termékét."

Kezdjük ott, hogy aki az Aldiban (vagy bármely hasonló áruházban) vesz számítástechnikai cikket, az sikeres ember nem lehet. Minden ilyesmit normális számtech üzletben szokás venni. Azon kívül a Tevion hatalmas "márka" és bár a belsejében valószínűleg ugyanaz a WD/Seagate HDD van, azért nem nagyon bíznék benne.

 

"A vizsgálat során feltárt információk alapján a GVH megállapította, hogy a vállalkozásnak már az akció megkezdése előtt számolnia kellett azzal, hogy a merevlemezt (vagy az azt helyettesítő árut) nem fogja tudni a fogyasztói keresletnek megfelelő mennyiségben biztosítani az akció ideje alatt. Ennek ellenére az akciós újságjában, posztereken, honlapján és a hírlevelében megjelent tájékoztatásában erre a körülményre nem hívta fel a fogyasztók figyelmét."

Már bocsánat, de miért olyan nehéz felfogni, hogy a készletek végesek? Miért kell külön odaírni, hogy "Amíg a készlet tart"? Értelmes ember elfogadja, ha egy áru elfogyott.

 

"A GVH megállapította, hogy az Aldi a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, emiatt 25 millió forint bírságot kell fizetnie. A bírság összegének megállapításakor a GVH súlyosító körülményként értékelte, hogy a vállalkozás korábban már követetett el jogsértést, valamint azt, hogy a megtévesztő hirdetéseivel a fogyasztók széles körét érte el."

Nagyon szép. Az nem tisztességtelen magatartás, hogy a pénztárosok kénytelenek hajigálni mindent, mert mérik az idejüket? Az nem tisztességtelen, hogy látszik szegény alkalmazottakon, hogy agyon vannak stresszelve? Vásárlóként nagyon visszatetsző, hogy nem emberi tempóban dolgoznak a pénztárban, hanem mint egy gép. Egyrészt nekem sincs időm normálisan elpakolni, másrészt a kedves Aldit is minősíti, hogy nem veszik emberszámba az alkalmazottakat. De az nem tisztességtelen, azért nem büntetik meg őket, mert teljesen rendben van így..

süti beállítások módosítása